Telstar breekt met voor Ajax-Tottenham Hotspur 'spijbelende' speler

Jordie van der Laan is geen contractspeler van Telstar meer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie besloot de aflopende verbintenis van de 25-jarige aanvaller per direct op te zeggen, omdat hij had ‘gespijbeld’. Van der Laan meldde zich vorige week ziek bij Telstar, maar was vervolgens wel lijfelijk aanwezig bij het duel van Ajax met Tottenham Hotspur (0-1) in Londen voor de Champions League.

“Ik besef natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest”, bekent hij in de IJmuider Courant. “Ik heb mij ziek gemeld, omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training. Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden en ikzelf gezien het aantal speelminuten in de afgelopen periode slechts een geringe kans had om in te vallen vrijdag tegen Jong PSV. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan.”

Lees ook: Ajax wint met 0-1 van Tottenham Hotspur in halve finale Champions League

Volgens Van der Laan heeft hij de clubleiding alsnog tijdig laten weten dat hij niet ziek was, maar in Londen zat. Bij terugkeer werd niettemin besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan.

Wat vindt Nederland?

Jordie wist dat hij een risico nam door zich vals ziek te melden, maar is dat ook reden voor ontslag? Daar zijn de 1700 deelnemers aan ons onderzoek duidelijk over: 68% van de deelnemers vindt ontslag meer dan logisch. Voor 25 procent gaat dat echter veel te ver.

Slechts een klein deel van Nederland zegt zich onder valse voorwendselen ziek te melden op het werk. 5% geeft eerlijk toe dit wel eens te doen. Veel gehoorde redenen waarom mensen zich ziek melden terwijl ze niet ziek zijn: ze hebben geen zin, willen een dag eerder met vakantie of ze hebben een kater na een feestje of festival.

Op straat kwamen wij opvallend veel eerlijke mensen tegen!