Dieren

'Jaaa, Fientje!' Eigenaresse dolblij als teckel na uren wordt bevrijd uit konijnenhol

Het waren spannende uren vanmiddag, voor teckel Fientje en haar baasjes. In een bos in Nederweert was het hondje klem komen te zitten in een konijnenhol.

Fientje rende ergens aan het begin van de middag achter een konijn aan en kroop dus ook het konijnenhol in. De hond kon er niet meer zelfstandig uitkomen.

Na twee uur proberen, lukte het Fientjes baasjes niet om de teckel zelfstandig uit het hol te krijgen. Ze besloten de brandweer te bellen, in de hoop dat het hen wel zou lukken om Fientje uit de benarde positie te bevrijden.

Zeven brandweermannen redden Fientje de teckel

Zeker zeven brandweermannen bekommerden zich even later om Fientje de teckel. Zij probeerden haar met scheppen los te krijgen. Na een tijdje graven lijkt het te lukken. “Ja! Nee! Ja! Pas op! Straks breek je wat”, gilt het baasje van de hond.

En dan lukt het. “Jaaa! Dankjewel”, schreeuwt de vrouw het uit. Ze is door het dolle heen dat ze haar Fientje na uren in het konijnenhol weer kan omhelzen. “Ik had echt niet verwacht dat we haar weer terug zouden vinden”, zegt ze.

Bekijk hier de dolle vreugde van de eigenaresse van Fientje de teckel.

Beeld: Track’88