Misdaad

Tbs'er filmt messen, drugs en gevaarlijke medicijnen in kliniek Rooyse Wissel

Een tbs’er heeft vanuit de kliniek Rooyse Wissel de kans gezien om meerdere video’s te uploaden op YouTube. Dat op zich is al gek, maar op de video’s zijn nogal twijfelachtige zaken te zien, zoals drugs en messen.

Zo is één van de video’s wiet te zien. Volgens de maker is de wiet in de kliniek gekweekt. Ook laat de cliënt een kartelmes zien in een afgesloten ruimte. “Die mogen we natuurlijk niet in bezit hebben, maar controle erop is er niet”, zegt de tbs’er in de video. “Dat je dit uit het zicht kan halen op je eigen kamer, dat is natuurlijk niet wenselijk.”

https://www.youtube.com/watch?v=TgOviji2Gqs

‘Dodelijke dosis medicijnen’

Ook claimt de patiënt dat hij een gevaarlijke hoeveelheid medicijnen in bezit kan hebben. In een video laat hij een aantal pillen zien die hij dagelijks krijgt. “Als ik dit een week of twee opspaar heb ik een dodelijke dosis. Er wordt niet gecontroleerd of je het inneemt.” Volgens een reactie van de kliniek aan 1Limburg klopt dit niet en is er wel degelijk controle op de inname van medicijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=ktW6lxptCgg

Lees ook: Ex-tbs’er vertelt over tijd in kliniek: ‘Alles was verkrijgbaar, het was er een circus’

De Rooyse Wissel bevestigt ook dat de beelden in die tbs-kliniek zijn gemaakt. De instelling vindt dit “niet kunnen” en zegt contact te hebben opgenomen met YouTube. Ook overwegen ze aangifte te doen tegen de cliënt.

Ongeoorloofd met verlof

Het is niet de eerste keer dat de Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum in verlegenheid wordt gebracht. In april van dit jaar sprak Hart van Nederland een ex-tbs’er die er heeft gezeten. Volgens hem was het makkelijk om ongeoorloofd met verlof te gaan. Ook zouden er drank, drugs en porno naar binnen worden gesmokkeld door andere cliënten, personeel en familie.

Lees ook: Tbs’er Rooyse Wissel ontsnapt tijdens verlof

De beelden die nu naar buiten zijn gekomen, zijn gemaakt door dezelfde man die in 2018 uitbrak en dit ook filmde. Hij slaagde er toen in zijn celdeur te openen en lange tijd alleen in het complex rond te dwalen.