112

Hoe dan? Taxichauffeur belandt met wagen en al op vangrail

Een taxibestuurder is zondagmorgen rond 08.00 uur op de A10 bij knooppunt De Nieuwe Meer in Amsterdam met zijn auto op de vangrail terechtgekomen.

Hoe het ongeval is gebeurd, is niet duidelijk. De chauffeur heeft volgens de politie verklaard dat hij van de weg zou zijn gedrukt en daardoor op de vangrail is beland. Er is niemand gewond geraakt bij het bizarre ongeval.

Volgens een politiewoordvoerder is de wagen ongeveer 250 meter over de rail geschoven. “Dat hebben we afgeleid uit beschadigde hectometerpaaltjes.”

‘Nog nooit meegemaakt’

Een andere taxichauffeur, die een paar minuten na het ongeval op de plek arriveerde, zag de bestuurder uit zijn voertuig stappen. Kort daarna was de politie al ter plaatse. ”Mijn vermoeden is dat hij bij de oprit er al is opgereden. Daar begint de vangrail vanuit de grond. Ik rij al twintig jaar taxi, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt”, vertelt de hij tegenover Hart van Nederland. ”Het is wel knap dat hij op die vangrail is gebleven!”.

Op de bon geslingerd

Op sociale media zijn er beelden verschenen van het bizarre ongeval. Op de beelden is te zien hoe een donkere taxi stilstaat op de middenvangrail van de snelweg. Sommige weggebruikers hebben al rijdend hun telefoon gebruikt om het ongeval vast te leggen.

De politie heeft hiervoor twaalf automobilisten op de bon geslingerd. Zij kunnen thuis een boete verwachten van 240 euro.

Beeld: Twitter/Ruud Lagerwaard