Supporters FC Groningen verliezen kort geding

GRONINGEN (ANP) – De seizoenkaarthouders van vak F van FC Groningen zijn zaterdag niet welkom tijdens het thuisduel tegen FC Twente. Ook mogen zij niet in een ander vak naar de wedstrijd kijken. Dat besliste de rechter vrijdag.

De club heeft van de aanklager betaald voetbal een straf opgelegd gekregen omdat er niet-gecertificeerd vuurwerk werd afgestoken tijdens eerdere wedstrijden. Daarom moet het supportersvak leeg blijven zaterdag. De supportersvereniging van de Groningse voetbalclub was het daar niet mee eens en spande een kort geding aan tegen de club. Dat diende donderdag, de rechter deed een dag later – een dag voor de betreffende wedstrijd – uitspraak.

“De straf voelt zeer onrechtvaardig, omdat heel veel supporters gestraft worden die helemaal niets met het vuurwerk te maken hebben gehad tijdens de betreffende wedstrijden tegen Heracles en Ajax. Op de Noordtribune staan veel mensen niet op het vak waar ze een kaart voor hebben”, schreef de supportersvereniging eerder deze week in een verklaring. Algemeen directeur Wouter Gudde liet weten begrip te hebben voor de fans, maar zei de straf toch uit te zullen voeren.