Weer & Verkeer

Strijd tegen snelheidsduivels in Breda neemt bijzondere vormen aan

Gemeente Breda komt met een bijzondere maatregel om het aantal snelrijders op de Graaf Engelbertlaan terug te dringen. Een groot bord in de vorm van een flitsbus moet automobilisten afschrikken om hun vaart te verminderen.

Wethouder Boaz Adank plaatste samen met paar wegwerkers woensdag het eerste bord in de berm langs de weg. De ‘bus’ zal niet op een vaste locatie komen te staan maar er zijn in totaal zeven locaties waar de nepbus kan staan. ”We willen dat automobilisten gaan twijfelen of er geflitst wordt en hun snelheid verminderen”, vertelt wethouder Boaz Adank aan NU.nl.

Naast het verminderen van snelheidsduivels wil de gemeente ook dat de geluidsoverlast van de weg wordt verminderd. Naast de levensgrote uitsnede van de bus blijft de politie ook op de normale manier controleren langs de weg.

Eerdere pogingen om hardrijders tegen te gaan waren geen succes. De gemeente had eerder bosjes aangelegd zodat automobilisten de flitsers minder goed konden zien. Maar de bosjes  waren geen lang leven beschoren.  In het weekend van 13 april heeft een onbekend persoon de bosjes weggehaald.

Beeld: SQ Vision