112

Strandjutters mogen hun gang gaan met aangespoeld speelgoed

De gemeenten Terschelling en Vlieland zijn druk bezig met het bergen van de aangespoelde containers die een vrachtschip heeft verloren. “Alle gesloten containers halen we zo snel mogelijk van het strand”, laat de burgemeester van Vlieland, Tineke Schokker, weten aan Hart van Nederland.

Inmiddels is er een aantal containers op de stranden te vinden, maar er worden er nog veel meer verwacht. “Het heeft ons totaal verrast”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Terschelling. “Het strand ligt vol met speelgoed, kinderkleding en nog veel meer. Strandjutters mogen hun gang gaan.”

Flatscreen-tv’s

En dat is niet tegen dovemansoren gericht. De strandjutters trekken massaal naar de stranden om hun slag te slaan. Op foto’s op Twitter is te zien hoe MyLittlePony’s, IKEA-meubels, gloeilampen en zelfs flatscreen-tv’s van het wad en uit de open containers worden geplukt.

Dertig containers

In totaal heeft het schip ongeveer dertig containers verloren, meldt de Nederlandse kustwacht. Zij vliegen momenteel boven de eilanden op zoek naar meer containers.

Lees ook: Containers met speelgoed en auto-onderdelen aangespoeld op Waddeneilanden

Het schip verloor de vracht in de wateren ten noorden het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en wind belandden er tot nu toe vijf op Vlieland en Terschelling. In de containers zitten auto-onderdelen en speelgoed.

Foto: Sailing Dutchman Events