Stille tocht voor doodgestoken Hoofddorper Tom: 'Het wordt een tocht van licht'

Er wordt vrijdagavond een stille tocht georganiseerd voor de overleden Tom (64). Hij werd afgelopen maandagavond doodgestoken bij een pinautomaat in Hoofddorp. Zijn vrouw was getuige van de brute roof.

De stille tocht begint om 19.00 uur ‘s avonds en start bij de pinautomaat waar het gebeurde. De stille tocht loopt onder andere via de Lettenburg naar de Markenburg. Een van de initiatiefnemers is Coen Wessel, tevens de predikant van de protestantse kerk in de Noord-Hollandse plaats. ”Het wordt geen stille tocht maar een tocht van licht. We hebben mensen gevraagd om met lampionnen langs de route te gaan staan, of als ze thuis blijven een kaars voor hun raam te zetten” zegt Wessel.

“Het wordt een spoor van licht”

”We houden eerst een paar minuten stilte ter nagedachtenis aan Tom, maar daarna mag er tijdens de tocht gewoon gepraat worden en gaan we lopen. Het wordt een spoor van licht, dat de verbinding in de wijk symboliseert en de onderlinge verbondenheid.”

Vandaag werd bekend dat er twee 15-jarige jongens zijn aangehouden. Eerder werd een 16-jarige jongen aangehouden, maar hij is inmiddels vrijgelaten.