Dieren

Steeds vaker verzekering voor huisdier

Steeds vaker sluiten mensen een verzekering af voor hun huisdier. In de meeste gevallen doen ze dat voor pups, honden jonger dan twaalf maanden. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt verzekeraar Reaal Dier & Zorg.

Dit jaar zijn ruim 4000 nieuwe huisdierpolissen afgesloten. Het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat. “Mogelijk redeneren katteneigenaren dat een ‘binnenkat’ minder kans heeft op een bezoekje aan de dierenarts”, zegt een woordvoerster.

Lees ook: Verkrampte pootjes, sufheid en kwijlen: waarschuwing voor watervergiftiging bij honden

Als oorzaak van de stijging noemt ze “een maatschappelijke trend, waarin honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien.” Ook de toenemende medische kosten spelen volgens haar mee bij het afsluiten van een dierenverzekering. “Een dierenartsnota van 1000 euro is echt geen uitzondering meer. Denk aan: MRI-scans, transplantaties, oncologische behandelingen, orthopedie.”

Dekking voor gebit

Aanvullende dekkingen zijn volgens de verzekeraar minder gewild dan de standaardziektekostenverzekering. “Alleen de aanvullende dekking voor het gebit is populair bij baasjes. Een op de vier (24 procent) dierenbezitters koos dit jaar voor deze dekking.

ANP