112

Stalkende man (39) duwt bal in mond van naakte ex

Een 39-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnendringen van de woning van zijn ex. Hierbij heeft hij haar stil geprobeerd te krijgen door een bal in haar mond te stoppen.

De vrouw stond op de bewuste avond onder de douche toen de man haar woning binnendrong. Hij trok het douchegordijn opzij en sleurde zijn naakte ex naar de slaapkamer en gooide haar op bed. De man zou boos geweest zijn omdat zijn ex de avond daarvoor niet thuis had geslapen.

Balletje in haar mond

De man zou zijn ex die avond ook geschopt en geslagen hebben. Vervolgens duwde hij een balletje in haar mond. “Ze heeft mij gekrabd en ze schreeuwde heel hard”, vertelt hij in de rechtbank. “Om dat schreeuwen te stoppen heb ik haar inderdaad een balletje in de mond geduwd. Ik had dat niet moeten doen”, erkend de man.

Schriftelijk heeft de vrouw aangegeven doodsbang te zijn geweest. Ze was vooral bang dat haar ex haar zou verkrachten. Dat was niet ondenkbaar, in het verleden had hij al verschillende keren berichtjes gestuurd dat hij nog een keer seks met haar wilde hebben.

Contact- en gebiedsverbod

Na het voorval heeft de man een contact- en gebiedsverbod opgelegd gekregen. Dit hielp maar kort. Nog geen twee maanden later werd de man opgepakt en drie dagen vastgezet. Sindsdien zou het beter gaan.

De vrouw had een scheurtje bij haar lip en een rode plek op haar bovenbeen. Hierdoor kan volgens d rechter bewezen worden dat hij minimaal een keer heeft geslagen. De man is hiervoor veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur, drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf en verplichte behandeling.

Naast de werkstraf en de voorwaardelijke gevangenisstraf moet hij zijn ex ook 546 euro schadevergoeding betalen en is zijn contact- en gebiedsverbod voor in elk geval een half jaar verlengd.