Politiek

Uber-taxi populair want goedkoop maar 'er moeten wel maatregelen komen'

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur snapt dat mensen bezorgd zijn over chauffeurs die werken via de taxi-app Uber, na een recente reeks ongevallen met dodelijke afloop. Ze wil echter vooralsnog geen concrete stappen nemen.

“We gaan eerst heel goed uitzoeken wat er precies aan de hand is, samen met de gemeente Amsterdam”, aldus van Veldhoven.

Lees ook: VVN: ‘Uber moet aan dezelfde regels voldoen als gewone taxi’s’

Veilig Verkeer Nederland trok vrijdag aan de bel, “Het is heel triest, die ongelukken”, aldus Van Veldhoven. “Veiligheid moet voorop staan. Als er bij Uber specifieke zaken zijn waardoor het minder veilig is, moeten we daar wat aan doen.”

Lees ook: Uber-chauffeur betrokken bij dodelijk ongeluk op A9

De afgelopen twee maanden kwamen bij ongelukken met Uber-chauffeurs vier mensen om het leven.

Wat Vindt Nederland?

Moeten er maatregelen komen tegen die Uber-taxi’s, of is dat overdreven? Wat vindt Nederland? De 1600 deelnemers aan ons onderzoek zijn het eigenlijk zo goed als eens: 90% vindt dat er inderdaad maatregelen genomen moeten worden om het veiliger te krijgen. Maar 5% vindt dat niet nodig.

Maar, we blijven wel op de kleintjes letten en als er wat dat betreft gekozen moet worden tussen een dure taxi of een veel goedkopere Uber..? Dan kiest 55% toch voor de portemonnee en dus de Uber. 32% gaat voor een dure taxichauffeur met vergunning.


ANP/Redactie