Lifestyle & Entertainment

Zo check je welke nummers je dit jaar het meest luisterde via Spotify

December is niet alleen de maand van Sinterklaas, Kerstmis en vreugdevuren. December is ook de maand van de jaarlijstjes. Spotify Wrapped 2019 laat je zien welke artiesten en nummers je dit jaar het meest luisterde. Let op: je wordt geconfronteerd met je eigen smaak.

De streamingdienst schotelt haar gebruikers traditiegetrouw een gepersonaliseerd jaarlijstje voor. Met daarin een top 5 meest beluisterde artiesten en een top 5 meest beluisterde liedjes. En het totaal aantal minuten dat je gebruikmaakte van de Zweedse muziekstreamer.

Zo vind je Spotify Wrapped 2019

Gebruikers van de app krijgen een pop-up met de vraag of ze hun jaaroverzicht willen zien. Geen app op je telefoon, maar wel nieuwsgierig? Geen probleem. Er is een speciale website in het leven geroepen waar je je persoonlijke lijstje kunt checken. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met je Spotify-gebruikersnaam en je wachtwoord.

Wie van zichzelf het idee heeft een fijnproever te zijn, kan zomaar van een koude kermis thuiskomen. Als je Spotify gebruikt, dan wordt alles bijgehouden. Ook die heimelijke liefde voor Nederlandstalige volksmuziek van Django Wagner. Of de stiekeme fascinatie voor Lil’ Kleine. Spotify Wrapped 2019 is nietsontziend.

Meest gestreamde liedjes van 2019

Eerder deze week maakte Spotify ook de meest beluisterde nummers van 2019 bekend. Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey werd in Nederland het vaakst gestreamd. Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle staat op de tweede plaats. Shawn Mendes en Camila Cabello pakken een derde positie met het nummer Señorita. Dat laatste nummer is wereldwijd gezien de grote winnaar.