Dieren

Spectaculaire redding: baasje bevrijdt kat uit ondergrondse container

Een raskat uit Rotterdam-Zuid beleefde zondag angstige uren nadat hij vast kwam te zitten in een ondergrondse container. Zijn baasje wist de kat uiteindelijk te vinden doordat ze zacht gemiauw hoorde. Cynthia, handhaver bij de gemeente Rotterdam, kreeg de melding binnen en schoot te hulp.

“Ik werd er bij gehaald omdat ik de sleutel van de container heb”, vertelt Cynthia. “Toen ik de container openmaakte zag ik het katje zitten.” Normaal gesproken wordt de container opgetild als er iets in is gevallen wat eruit moet. “Maar het was zondag, en dus niet de makkelijkste dag om een vuilniswagen te regelen.” Voor even zag het er naar uit dat de kat dan ook nog uren in de container vast zou blijven zitten.

Briljante oplossing

“Het baasje van de kat wist dat haar kat van klimmen houdt en kwam dus op een briljant idee”, vertelt Cynthia. “Ze haalde thuis een dekentje en liet het rustig in de container hangen.” Niet veel later kroop de kat via de deken omhoog. “Hij was helemaal gestrest en bang. Samen met zijn baasje zijn ze gelijk naar huis gegaan om rustig te worden.”

Nog nooit meegemaakt

Cynthia laat weten nog nooit zo’n melding te hebben meegemaakt: “Zelfs collega’s van mij die hier al twintig jaar werken hebben dit nog niet eerder meegemaakt! Soms laten mensen wel kostbaarheden vallen in containers of putten. Maar een kat, nee nog nooit.”