Sport

Sparta-fan Cor (87) reist zijn team overal achterna: "behalve naar Rotterdam-Zuid"

Voetbalfans uit het hele land kunnen zich vanaf donderdag weer elk weekend verheugen op eredivisievoetbal. In Zwolle trappen PEC en Willem II het seizoen 2019/2020 af. Voor supporters in Rotterdam Spangen en Waalwijk is deze voetbaljaargang extra speciaal, omdat hun clubs vorig jaar promoveerde. Sparta mag al gelijk vol aan de bak. Ze spelen tegen en bij buurman Feyenoord hun eerste wedstrijd.

Fan in hart en nieren Cor Sluimer bezoekt iedere wedstrijd van zijn club. Ondanks zijn hoge leeftijd (87) gaat hij ook nog elke uitwedstrijd met Sparta mee. Toch is er een wedstrijd die Cor niet bezoekt als Sparta in de eredivisie speelt, die tegen grote broer Feyenoord. “Sinds 2000 heb ik geen voet gezet meer in de Kuip. Toen speelde Sparta in dat stadion tegen Ajax, omdat de eigen thuisbasis werd verbouwd.”

Feyenoord-broer

In de familie van Cor was bijna iedereen voor Sparta. “Alleen mijn broer was voor Feyenoord, maar nu hij is overleden zijn er in vier generaties alleen maar Spartanen. Mijn zoons zijn ook voor Sparta.” Ook binnen de club is Cor al jarenlang actief als vrijwilliger. Al is hij de afgelopen tijd wel wat gaan minderen. Vorig jaar werd Cor kort opgenomen in het ziekenhuis vanwege snel dalende bloeddruk. Hij miste daardoor een belangrijke uitwedstrijd tegen FC Emmen. Gelukkig gaat het tegenwoordig qua gezondheid weer goed met Cor, maar toch doet de 87-jarige het iets rustiger aan.

Het komende seizoen hoopt de Rotterdammer dat de club boven de degradatieplaatsen blijft. “Plek 13 of 14 zou een prima notering zijn. De tweede uitwedstrijd tegen ADO Den Haag bezoek ik wel weer gewoon”, zegt Cor. “Daarvoor zijn de kaarten al binnen.”