Lifestyle & Entertainment

Sinterklaas mijdt Belastingdienst in Limburg om Pietendiscussie

Sinterklaas komt dit jaar niet naar de Belastingdienst in Heerlen en Maastricht. De personeelsvereniging heeft het sinterklaasfeest voor de kinderen van de medewerkers afgeblazen als gevolg van de zwartepietendiscussie.

De discussie over de “kleur” heeft ertoe geleid dat de personeelsvereniging de stekker uit het feest heeft getrokken, laat de vereniging in een verklaring weten.

Volgens tegenstanders is de zwarte kleur van Piet stereotyperend en zou de helper van de Sint het toonbeeld van racisme zijn. Voorstanders op hun beurt wijzen juist naar de onschuld en de traditionele waarden van Zwarte Piet en verwijzen alle racistische motieven naar de prullenbak.

Interne discussie

Een woordvoerder van de Belastingdienst bevestigt berichtgeving hierover op 1Limburg. “Intern is tussen medewerkers discussie ontstaan over hoe Piet eruit zou moeten zien”, aldus de woordvoerder. “Jammer genoeg is het niet gelukt om tot een gedeeld standpunt te komen. Dat heeft ertoe geleid dat de personeelsvereniging helaas recent heeft moeten besluiten het sinterklaasfeest dit jaar te annuleren.”

“We zijn ons ervan bewust dat tradities door de tijd heen altijd veranderen”, aldus de woordvoerder. “Dat geldt ook voor het sinterklaasfeest. Die ontwikkeling zien we al een aantal jaren en de discussie daarover zal doorgaan. Een respectvolle discussie is ook goed en belangrijk. Daarbij is iedereen het over een ding eens: we gunnen kinderen allemaal de magie van het sinterklaasfeest.”

ANP/Redactie