Sport

GP van Oostenrijk zorgt voor vertrouwen: 'Harde werk begint zich uit te betalen'

De zege van Max Verstappen in de Grote Prijs van Oostenrijk heeft voor vertrouwen gezorgd bij het Formule 1-team van Red Bull. “Het harde werken begint zich uit te betalen”, zegt de Nederlandse coureur op de website van zijn ploeg. “Het was een heel speciaal moment, voor iedereen in ons team en voor alle mensen bij Honda.”

Na een weekend rust gaat de belangrijkste raceklasse deze week verder in Groot-Brittannië, op het circuit van Silverstone.  “Ik houd erg van dit circuit, vooral vanwege de vele ‘snelle’ bochten”, aldus de Nederlander.  ”Ik ken de baan vanwege mijn verleden in de Formule 3 goed.”

Gepassioneerd

Voor Red Bull is de Grand Prix van Groot-Brittannië bovendien bijzonder, want de fabriek van de renstal in Milton Keys ligt vlak bij het circuit. Voor Verstappen een extra motivatie om een mooi resultaat neer te zetten.

”Het is mooi al die Britse fans op de campings te zien” aldus de Nederlander. ”Er komt altijd veel publiek op af en ze behoren zeker tot de meest gepassioneerde Formule 1-fans ter wereld.”

Verstappen viel vorig jaar bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië vier ronden voor het einde uit. Momenteel bezet de jonge Limburger de derde plek in de WK-stand met 126 punten. Zijn teamgenoot Pierre Gasly staat zesde met 43 punten. Na negen races staat Mercedes-coureur Lewis Hamilton aan de leiding.

ANP