Lifestyle & Entertainment

Selma van Dijk verlaat Hart van Nederland

Na Gallyon van Vessem (50) moet nu ook Selma van Dijk vertrekken bij Hart van Nederland. Afgelopen 14 oktober presenteerde ze haar laatste uitzending en ze zal ook niet meer terugkeren in het programma.

Het vertrek van Selma hangt samen met toekomstige veranderingen bij Hart van Nederland waardoor er na dit jaar geen presentatierol meer voor haar is weggelegd.

Warme gevoelens

Selma over haar vertrek: “Hart van Nederland gaat een nieuwe koers varen en voor mij is daarin helaas geen rol als presentator weggelegd. Ik heb de afgelopen 16,5 jaar met veel liefde, toewijding en plezier Hart van Nederland gepresenteerd, daar ben ik trots op en daar zal ik altijd met warme gevoelens op terug kijken. Afgelopen 14 oktober heb ik mijn laatste uitzending gepresenteerd. Graag wil ik via deze weg de kijkers bedanken voor het jarenlange in mij gestelde vertrouwen. Dat blijkt ook uit de vele hartverwarmende reacties die ik krijg. Ik wens al mijn lieve collega’s op de redactie en in de studio alle succes met de nieuwe ontwikkelingen bij Hart van Nederland.”

Lees ook: Gallyon neemt na 16 jaar afscheid bij Hart van Nederland

De 50-jarige Selma was sinds 2003 als presentatrice aan Hart van Nederland verbonden. Als hoogtepunt in haar ruim 16-jarige carrière bij Hart van Nederland noemt ze zelf de reeks documentaires Hart voor Hannukah. Hierin stond het kindertehuis in Ghana waar Selma ambassadeur voor is centraal. “Het is heel mooi dat ik de kans heb gekregen daar zulke mooie verhalen te draaien”.