Sport

Jong PSV'er uitgemaakt voor Zwarte Piet 'na alles wat er is gebeurd'

Jong PSV’er Sekou Sidibe is vrijdagavond tijdens een uitwedstrijd tegen Helmond Sport vanaf de tribune uitgemaakt voor ‘Zwarte Piet’. Dat zegt de achttienjarige aanvaller tegen het Eindhovens Dagblad.

“Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd”, legt Sidibe uit. “Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken.”

Twee doelpunten

Sibide scoorde tijdens de wedstrijd twee doelpunten, waarmee Jong PSV met 2-3 de overwinning pakte bij Helmond Sport. Zijn prestaties op het veld werden niet in dank afgenomen door supporters op de tribune van Helmond Sport.

Lees ook: Nederlands elftal heeft er genoeg van en maakt foto #StopRacism

Harde kern Jong PSV

De voetballer zou tijdens de wedstrijd de confrontatie zijn aangegaan met de harde kern van de thuisclub. Volgens Sibide zou één supporter hem na afloop daarvan racistisch hebben bejegend door hem voor ‘Zwarte Piet’ uit te maken.

Scheidsrechter Sam Dröge zegt van het incident melding te hebben gemaakt bij de KNVB. Hij heeft de opmerking zelf niet gehoord en zou daarom de wedstrijd niet hebben stilgelegd.

Onderzoek naar incident

Helmond Sport liet zaterdag weten onderzoek te gaan doen naar het incident. De club heeft inmiddels contact opgenomen met de KNVB en de leiding van de tegenstander uit Eindhoven. Helmond Sport belooft maatregelen als supporters zich inderdaad hebben misdragen tegenover Sidibe.

Lees ook: KNVB zet ‘slimme’ camera’s in om racisme in stadions te bestrijden

“Helmond Sport staat volledig achter het gezamenlijk statement dat het Nederlands betaald voetbal heeft gemaakt”, schrijft de club op haar website. “Wij zijn tegen iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie. Wij gaan er alles aan doen om snel scherp te krijgen wat er nu exact is gebeurd. Inmiddels hebben wij contact met PSV en de KNVB hierover. Mocht uit dit onderzoek blijken dat er inderdaad iets gebeurd is wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.”