Politiek

Schoolreisje naar Ter Apel afgelast: 'Het is hier niet één groot asielzoekerscentrum'

Ouders van een basisschool uit Gasselternijveen willen niet dat hun kinderen op schoolreisje gaan naar Ter Apel. Er ontstond zelfs zoveel onrust dat de basisschool het schoolreisje heeft geannuleerd.

Jantinus Esschendal, directeur van de school, heeft het besluit genomen omdat ze de onrust bij ouders niet weg konden nemen. “Er moet vertrouwen zijn bij alle ouders en het moet een leuk schoolreisje worden voor de leerkrachten en de leerlingen. Het moet niet overschaduwd worden door de vraag of het wel of niet veilig is.”

Lees ook: Speciale ‘asielbus’ naar Ter Apel maakt eerste rit

Ouders stelden vragen over de veiligheid naar aanleiding van alle berichten over overlastgevende asielzoekers en kinderen vroegen zich af of ze wel veilig waren in hun tentjes.

Geschrokken

Ronald Hut – eigenaar van camping Moekesgat, waar de kinderen zouden verblijven – is geschrokken van de annulering. “Het is zo jammer dat Ter Apel zo’n negatief imago krijgt. Het is hier prachtig.”

Hij benadrukt dat ze nog nooit iets vervelends hebben meegemaakt met asielzoekers. “Het is hier niet één groot asielzoekerscentrum. Het is maar een klein groepje dat de problemen veroorzaakt”, aldus de campingeigenaar. Hij heeft naar aanleiding van de annulering aan de bel getrokken bij de gemeenteraad. “Het wordt tijd om de positieve kanten van Ter Apel meer te laten zien.”

Volgend jaar weer

De directeur heeft laten weten dit jaar voor een andere bestemming te kiezen, maar wat hem betreft gaat het schoolreisje volgend jaar weer naar Ter Apel.

Foto: ANP