Misdaad

Schoolkas leeggeroofd door voorzitter ouderenvereniging

Basisschool De Klinkert in het Brabantse Oudenbosch heeft nog geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren, de ex-voorzitter van de ouderenvereniging heeft ruim 15.000 euro verduisterd uit de schoolkas, geld dat onder anderen was bedoeld voor schoolreisjes.

De directeur van de school, Ron Kruis en de oudervereniging bevestigen dat na berichtgeving van Omroep Brabant.

Het is nu nog onzeker hoe het verder moet met de verschillende vieringen en het schoolreisje dit jaar. De school gaat in ieder geval wel in gesprek met de inmiddels ex-voorzitter. Ook is er eind december aangifte gedaan tegen de vrouw.

De school kreeg eind november argwaan nadat verschillende bedrijven aanklopten met onbetaalde rekeningen, rekeningen die volgens de ex-voorzitter toen al betaald waren. In werkelijkheid had de vrouw het geld toen al uitgeven aan elektronica en een verbouwing. De vrouw kon bij het geld komen omdat zij eerder de taken overnam van de penningmeester.

Om het schoolreisje en de vieringen voor de 275 leerlingen toch door te laten trekt de school desnoods zelf de portefeuille. Tegen Omroep Brabant zegt directeur Kruis: ”Wij nemen als school onze verantwoordelijkheid en trekken desnoods de portemonnee.” De leerlingen en ouders van de school worden ‘in de loop van volgende week’ over situatie geïnformeerd.