112

School in Terneuzen staakt landelijk initiatief uit angst voor vechtpartijen

Het Lodewijk College in Terneuzen staakt het initiatief ‘steward op school’. Het idee was dat oudere leerlingen medeleerlingen aanspreken als ze bijvoorbeeld hun eten niet opruimen of elkaar pesten. Vanwege een eerder incident op de school wijkt het Lodewijk College nu van dit plan af.

Eerder dit jaar was er namelijk ruzie tussen twee meisjes. De ruzie zou gaan over een jongen vertelt de rector Jan Roose: ”Die jongen zou eerst iets met het ene meisje hebben en daarna met het andere meisje. De twee kunnen elkaar niet zien of luchten en spraken af om elkaar na school op te wachten, dat liep helemaal uit de hand.”

Uiteindelijk vond er een vechtpartij plaats waar meerdere scholieren met elkaar op de vuist gingen. Tientallen andere scholieren zochten de sensatie op om te kijken wat er zou gebeuren.

Angst voor nieuw incident

Ouders van een aantal leerlingen waren het niet eens met het initiatief met stewards. Dit omdat ze bang waren voor nieuwe incidenten. Daarom heeft het Lodewijk College voorlopig de plannen in de ijskast gezet. Er wordt niet uitgesloten dat later mogelijk wel gestart wordt met het initiatief.