112

Man neergeschoten op weg in Veenendaal, arrestatieteam houdt verdachte aan

In Veenendaal is een gewonden gevallen door een schietpartij. Het incident vond plaats op de kruising van de Cuneraweg en de Brinkersteeg, meldt de politie. Na een snelle zoektocht kon een man worden aangehouden.

Een arrestatieteam werd ingeschakeld om de verdachte aan te houden. Het gaat om een 52-jarige man uit Veenendaal, die een afspraak had met het slachtoffer. “Kennelijk is er een ontmoeting geweest tussen de twee,” vertelt een woordvoerder van de politie.

De vermoedelijke dader kon snel worden aangehouden. “Na het schietincident was er al snel een verdachte in beeld,” vertelt een woordvoerder van de politie. “Een arrestatieteam kon hem aanhouden. Hij zit nu ingesloten. We zijn er vrij zeker van dat hij de man is die ook geschoten heeft.” Getuigen hoorden dat er minstens twee keer geschoten zou moeten zijn, aldus de politie.

Omgeving schietpartij Veenendaal afgezet

De politie heeft de omgeving van de Brinkersteeg afgezet voor onderzoek, vertelt een omwonende aan Hart van Nederland. “Het is niet iets wat je elke dag meemaakt,” zegt een medewerker van een bedrijf aan de weg waar de schietpartij plaatsvond. “Ik kreeg meteen appjes van vrienden.”

Lees ook: Marco uit Veenendaal werd het slachtoffer van een brute overval

In eerste instantie meldde de politie dat de schietpartij op de Rondweg-Oost was, maar dit is niet het geval. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Ook als mensen camerabeelden hebben ontvangt de politie deze graag.

Lees ook: Veenendaal werd in september opgeschrikt door een explosief bij een café