Misdaad

Man die Jean Paul toetakelde ontkende alles, maakte geen excuses en moet nu cel in

Een 29-jarige man uit Geldrop moet drie maanden de cel in voor de mishandeling van Jean Paul, vorig jaar op het Stratumseind in Eindhoven. Ook moet hij het slachtoffer 10.000 euro boete betalen.

Jean Paul (27) werd tijdens een avondje stappen in januari 2018 flink toegetakeld. Zijn jukbeen was op zeven plekken gebroken en hij heeft anderhalf jaar later nog steeds last, zowel fysiek als mentaal. “Ik heb geen gevoel in een deel van mijn gezicht en de vorm van mijn jukbeen is veranderd. Dat komt nooit meer goed”, vertelt het slachtoffer kort na de uitspraak aan Hart van Nederland.

Wat een leuk weekend moest worden met voetbalvrienden, liep uit op een nachtmerrie. Tijdens de stapavond in Eindhoven stuiten ze op een groepje mannen. Er ontstaat een woordenwisseling en als de mannen het steegje uitlopen, slaan ze de nietsvermoedende Jean Paul in elkaar. De arts zegt later dat er gezien de verwondingen mogelijk een boksbeugel is gebruikt.

Oog in oog

Het eerste jaar na de mishandeling was hij vooral bezig met herstellen, daarna kwam de mentale klap. “Toen kreeg ik het pas op mijn bordje en wel drie keer zo hard”, vertelt hij. “Ik ben sinds kort in therapie, dus daar kan ik nog weinig over zeggen, maar ik hoop dat dat me helpt.”

Op de vraag of hij tevreden is met de uitspraak, vindt hij geen antwoord. “Ja, ik vind de straf te laag, maar ik wil het ook achter me laten, het is bijna twee jaar geleden”, vertelt Jean Paul. “Twee weken geleden stond ik tijdens de rechtszaak oog in oog met de dader. Hij ontkende alles, keek me niet aan en maakte geen excuses. Dat was heftig.”

Verder met mijn leven

Ondanks de moeilijke tijd die hij heeft gehad, blijft hij positief en wil hij niet in het verleden blijven hangen. “Ik was maandenlang arbeidsongeschikt, maar inmiddels kan ik weer werken en het gaat goed. Ik kijk vooruit en ga verder met mijn leven.”

Wij gingen kort na de mishandeling langs bij Jean Paul: