Sport

Sari van Veenendaal uitgeroepen tot beste keepster van de wereld

Sari van Veenendaal is verkozen tot beste doelvrouw van de wereld. De keepster van het Nederlands elftal kreeg meer stemmen dan de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl, die ook waren genomineerd.

Het kwam niet helemaal als een verrassing dat Van Veenendaal tijdens een gala van wereldvoetbalbond FIFA in Milaan met de hoofdprijs aan de haal ging. Ze was deze zomer volgens een jury ook al de beste keepster van het WK in Frankrijk. Haar goede optreden op de mondiale eindronde leverde haar een transfer naar Atlético Madrid op.

‘Het is een teamprijs’

Van Veenendaal ontving de prestigieuze prijs uit handen van Samuel Eto’o, de oud-spits van Kameroen. Ze bedankte haar ploeggenoten van het Nederlands elftal, Atlético Madrid en Arsenal. “Want dit is ook een teamprijs”, zei ze in vloeiend Engels. “Wel vind ik het heel mooi dat er een aparte prijs voor keepsters is. Verder wil ik mijn vader, moeder en zus bedanken en mijn beste vriendin Puck.”

De 28-jarige Van Veenendaal nam vorig seizoen na vier jaar afscheid van Arsenal. Tussen 2010 en 2015 kwam ze uit voor FC Twente.