Misdaad

Ruinerwold: verdachte vader en huurder blijven langer in beperking

De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. De 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. mogen alleen contact hebben met hun advocaten.

Sinds hun aanhouding half oktober zit het duo al in beperking. Eind oktober verlengde de rechtbank het voorarrest van het tweetal met negentig dagen. Het duo zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Ruinerwold-verdachten

Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het OM wil aan de hand van een DNA-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is.

Josef B. is de huurder van de boerderij. Hij was klusjesman en volgens verschillende bronnen nauw betrokken bij het gezin.

Lees ook: Mysterie rondom spookgezin uit Ruinerwold: dit weten we tot nu toe

Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.