Politiek

Ruim 80 procent Nederlanders niet op de hoogte van wetten en gebruiken in vakantieland

Nederlanders moeten zich beter voorbereiden op hun vakantie, zeker als ze naar een bestemming buiten Europa gaan. Die oproep doet minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Vakantieganger weinig bezig met mogelijke natuurrrampen

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat Nederlanders het afgelopen jaar veelvuldig naar verre landen reisden maar zich vaak niet goed informeerden over de bestemming.

Wetten en gebruiken

Ruim 80 procent van de Nederlandse vakantiegangers informeert zich volgens het ministerie niet over wetten en gebruiken in het land waar ze op vakantie gaan.

Lees ook: Klaas Haytema vast in Myanmar wegens heiligschennis

Zo’n 28 procent van de Nederlanders die het afgelopen jaar op vakantie ging naar een land buiten Europa (inclusief Rusland en Turkije) raadpleegde het reisadvies voor het land en 37 procent van deze groep informeerde zich over vaccinaties of malariatabletten voordat ze op reis gingen.

Veiligheid

Uit het onderzoek dat NBTC-NIPO Research deed, blijkt dat veiligheid een belangrijke factor is bij de keuze van een vakantiebestemming. Ongeveer twee derde van de ondervraagden noemt de gezondheidssituatie in een land van belang, voor 61 procent van de Nederlanders is terrorismedreiging een belangrijke factor bij de afweging of ze wel of niet naar een land gaan.

ANP
Beeld: Pixabay