112

Ruim 300 liter methamfetamineolie in beslag genomen bij ontmanteling drugsschip

De politie is zaterdag opnieuw druk geweest met de ontmanteling van een drugslab op een vrachtschip. Dat lab voor de productie van crystal meth werd vrijdag ontdekt op de boot van 80 meter lang in de haven van Moerdijk.

Tijdens het onderzoek, dat ook ‘s nachts doorging, begon het schip ineens te zinken. Vermoedelijk is op afstand de boel gesaboteerd en is een soort boobytrap geactiveerd. De politie denkt dat mogelijk een pomp op afstand in werking gesteld, waardoor water in rap tempo naar binnen liep.

Lees ook: Drijvend drugslab in Moerdijk ‘mogelijk door boobytrap’ bijna gezonken

Rijkswaterstaat legde vervolgens een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen. De pomp stopte na verloop van tijd en het onderzoek kon verder gaan. Vervuild water is zaterdag weggepompt en afgevoerd.

300 liter methamfetamineolie

Tot nu toe is ruim driehonderd liter methamfetamineolie in beslag genomen. Volgens de politie is de handelsprijs van één kilo methamfetamine ongeveer 15.000 euro. Ook lag er veel afval buiten de lab-ruimten en was er een grote container die helemaal vol zat met zo’n 10.000 liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine.

Lees ook: Agent onwel geworden op drugsboot in haven Moerdijk

De ontmanteling was zaterdag rond 18.00 uur nog in volle gang.

ANP
Beeld: Politie.nl