112

Rotterdamse agent slaat 17-jarige jongen meerdere keren met wapenstok

Een agent uit Rotterdam is in opspraak geraakt nadat er op internet beelden verschenen van een relletje tijdens de jaarwisseling. Je ziet hoe de politieman een 17-jarige jongen wil aanhouden, voor een mogelijke poging tot inbraak. Ondanks dat de jongen zich niet lijkt te verzetten, slaat de agent de jongen op zijn hoofd en been met een wapenstok.

Op de schermutseling komen heel wat omstanders af, en de agent voelt zich niet meer veilig. Als hij met zijn rug tegen de muur staat heeft hij de verdachte nog altijd vast.

Uitgescholden

Volgens de agent is hij door de jongen uitgescholden en probeerde de tiener een paar keer aan hem te ontkomen. Steeds meer omstanders bemoeien zich met de situatie. De agent voelt zich omsingeld en vraagt om spoedassistentie.

Buurtbewoners vragen de agent of hij rustig wil doen en de jongen los wil laten. Volgens de agent riepen omstanders¬†”Maak hem kapot! K#nkerj##d!”, maar daar is op de videobeelden niks van te horen. Toegesnelde collega’s van de agent vragen omstanders om op afstand te blijven. Op de achtergrond hoor je nog wel iemand zeggen “kankerpolitie”.

Tot rust komen

De politieman wordt door zijn collega’s in een auto gezet om tot rust te komen. “Ik voelde dat mijn hele lichaam aan het shaken was. Ik hoorde en voelde dat ik geen normale zinnen kon uitbrengen. Ik voelde heel veel boosheid en angst in mijn lichaam.”

De politie in Rotterdam hield tijdens de jaarwisseling in totaal 55 mensen aan. De jongen uit de video moet zich voor de rechter verantwoorden voor een mogelijke poging tot inbraak.