Rotterdam viert exotisch zomerfeest

ROTTERDAM (ANP) – Rotterdam staat vanaf dinsdag vijf dagen in het teken van exotische feesten, met een van de grootste gratis straatfestivals van Europa. Rotterdam Unlimited biedt muziek van internationale en nationale artiesten, eten, dans, demonstraties en de traditionele Zomercarnaval Straatparade. Het evenement trekt jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers.

Vrijdagavond is er de Battle of Drums, waarbij de beste brassband van het land wordt gekozen. Elk van de drie finalisten start op een andere locatie in de stad om samen te komen op een podium aan het Hofplein. Zaterdag wordt geprobeerd het wereldrecord salsadansen te breken. Dat stamt uit mei dit jaar, toen op Tenerife 1291 mensen samen de rueda de casino dansten.

Zaterdag volgt ook het sluitstuk: de Zomercarnaval Straatparade, met een stoet van 2,5 kilometer bont gekleurde wagens, dansers en danseressen. De route door de hele binnenstad is 5 kilometer lang. Er doen 25 groepen mee, met in totaal 2500 mensen van meer dan 25 nationaliteiten.