112

Rood-witte geraniums geplant op plek bloemenzee in Utrecht

De gemeente Utrecht heeft dinsdag de tienduizenden bloemen, tekeningen en kaarsen op de gedenkplek bij het 24 Oktoberplein weggehaald. Direct erna heeft de gemeente rode met witte geraniums, de stadskleuren, geplant.

Gemeentewerkers en enkele politiemensen hielden voorafgaand een minuut stilte bij de bloemenzee die ontstond na de dodelijke tramaanslag. De bloemen worden gecomposteerd. Over wat er met de andere spullen gaat gebeuren, beslissen de nabestaanden later. Ze worden eerst opgeslagen.

Vergeten zullen we niet

“Wij sluiten een periode af. Vergeten zullen we niet. Nooit. Dank voor uw kalmte, betrokkenheid en troostende woorden. We zijn er voor elkaar. We zijn Utrecht”, zei burgemeester Jan van Zanen in een videoboodschap.

Er gaan geluiden om bij de plek waar Gökmen T. enkele weken geleden de aanslag pleegde een monument te plaatsen. Voor de gemeente is het nog te vroeg om hierover te beslissen. Ze wil hierop later terugkomen.

Lees ook: Gemeente Utrecht ruimt bloemenzee 24 Oktoberplein op

Bij de schietpartij op 18 maart werden drie mensen doodgeschoten en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog.

ANP