Dieren

Beroemde rode kater Hidde al week vermist op Terschelling

Op Terschelling wordt Hidde de kat al een week vermist. De kater is een bekende op het eiland. Het beestje heeft namelijk een Instagram-account met zo’n 2300 volgers.

Baasje Frouck Jansen is bezorgd over de toestand van Hidde. Al acht dagen heeft zij hem niet meer gezien. ”Het vermoeden is dat Hidde door schrik of iets anders te ver is afgedwaald en daardoor niet meer weet hoe thuis te komen. Als je als stoere kater dan maar begint te lopen, dan ga je natuurlijk kilometers maken. En als je pech hebt, raak je steeds verder van huis. En dan is Terschelling groot. Ook qua enorme natuurlijke gebieden”, zegt Frouck.

Instafamous

Volgens Frouck is de kat wereldwijd bekend. ”Ik krijg berichten uit Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Australie, Nederland en zelfs vanuit Moskou, Spanje en Scandinavië kijken ze mee.” Frouck heeft geen idee waar de kat zich bevindt. Misschien op het vaste land, want ze vaart regelmatig mee op de rederij.

Frouck houdt hoop dat de Hidde terugkomt. Ze vermoedt dan ook niet dat het beestje betrokken is geweest bij een verkeersongeval. ”Aangereden katten zijn op het eiland meestal snel bekend. Ze worden op het eiland snel gevonden en de ongelukkige eigenaar weet het dan meestal ook snel.”

View this post on Instagram

Hidde is still missing 😕. He didn’t came home tonight either. I’m very worried now. . Wil iedereen in en rondom #Midsland #Terschelling uitkijken naar Hidde? Ik vermoed dat hij ergens vast / opgesloten zit. In iemands schuurtje, berging of wat dan ook. Of hij is te ver afgedwaald…Omgeving Onder de Pannen – Noord Midslandweg – Kallandspad – Voetbalveld – Rozenland – St. Janspad Het is niks voor hem om zo lang weg te blijven… Sinds gister eind vd ochtend niet meer gezien 😔 . #worriedmom #worried #gingercat #rodekater #gingerbadassclub #catstagram #midsland #terschelling #missing #catsofholland #redcat #kat #cutecat #catlove #catsofinstagram #meowmy

A post shared by ʜɪᴅᴅᴇ-ᴛᴇʀsᴄʜᴇʟʟɪɴɢ (@hidde_terschelling) on