Gezondheid

Rob de Nijs stopt vanwege ziekte met optreden

Rob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. “Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst”, zegt Rob in De Telegraaf. “Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel.”

De zanger weet precies hoe hij de rest van zijn carrière voor zich ziet. “Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.”, vertelt Rob.

Nachtkaars

Rob wil, ondanks zijn ziekte, niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit… houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat… nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar.”

Het nieuws over de ziekte kwam hard aan, ook bij het zevenjarige zoontje van Rob, Julius. “We hebben uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is”, zegt Rob. “Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele tijd voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk.”

Eind augustus viel Rob tijdens een optreden acht

ver van het podium.

Via Shownieuws.nl