Opmerkelijk

Rijleraar filmt bizarre inhaalactie op 'dodenweg' bij Almelo

Rijschoolleraar Ralf Profijt reed afgelopen donderdag op de N36 met een van zijn leerlingen toen hij voor de zoveelste keer zag hoe een medeweggebruiker een krankzinnige inhaalactie maakte. De ‘dodenweg’ in de omgeving van Almelo blijkt al vaker onder vuur te hebben gelegen.

Ralf besloot zijn mobieltje te pakken en de gevaarlijke manoeuvre te filmen als lesmateriaal voor zijn leerlingen. Daarnaast wil hij graag aandacht vragen voor de verkeersveiligheid op de N36. De beruchte autoweg is 36 kilometer lang en loopt van de A35 bij Almelo/Wierden via Vriezenveen naar de N48 bij Ommen.

De N36 staat in het oosten van ons land ook wel bekend als de ‘dodenweg’ omdat er de afgelopen tien jaar meer dan 15 mensen om het leven kwamen. Tientallen raakten zwaargewond.

In onderstaande video is ook goed te zien hoe een inhaalactie maar nét goed afliep.

Maatregelen

In september heeft Rijkswaterstaat al maatregelen genomen om de weg veiliger te maken. Over een lengte van 16 kilometer zijn de rijbanen met 40 centimeter verbreed en voorzien van ribbelranden, die automobilisten hoorbaar waarschuwen. Ook is de berm verstevigd met een strook grasbeton, zijn er knikjes uit bochten gehaald en zijn rijbanen op bepaalde plaatsen van elkaar gescheiden door een middengeleider. Tot slot zijn op- en afritten verlengd.

Nog niet genoeg

Volgens Profijt zijn deze maatregelen echter nog altijd onvoldoende om de weg echt veiliger te maken. Rijkswaterstaat laat aan Hart van Nederland weten het hiermee eens te zijn en zijn ze op dit moment bezig met het ontwikkelen van een gedragscampagne.