Red Bull-adviseur looft Nederlandse fans: 'Adembenemend'

De Grand Prix van Oostenrijk ligt inmiddels al meer dan een week achter ons. Naast de schitterende overwinning van Max Verstappen hebben ook de Nederlandse fans indruk gemaakt op de Red Bull Ring.

”De Oranje-invasie op de Red Bull Ring was adembenemend”, aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko tegenover Motorsport.com. ”Alle fans waren extreem enthousiast en tegelijkertijd heel vreedzaam. Heel anders dan in het voetbal.”

Volgens de 76-jarige Oostenrijker waren de fans niet alleen tijdens de race heel enthousiast. Ook tijdens de podiumceremonie lieten ze zich horen. ”Ik stond naast de mannen Honda (de Japanse motorleverancier, red). Toen ik ze naar voren stuurde, hoorde je de Nederlandse fans ‘ ‘Honda, Honda’, scanderen. Het was echt een fantastisch weekend.”

Max Verstappen won de Grote Prijs van Oostenrijk voor de tweede keer in zijn carrière. Volgend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma.  Vorig jaar kende de Nederlander op het circuit van Silverstone problemen met de motor