112

'Ramkraker Tilburg toonde eerder interesse in gestolen fiets'

De dader van de ramkraak op een fietsenwinkel in Tilburg had het op een specifiek model fiets gemunt. Dat zegt winkeleigenaar Norman van Hest maandag tegen Hart van Nederland. Met een gestolen auto werd zondagnacht de pui van de winkel geramd, waarna de dader er op een mountainbike uit de winkel vandoor ging.

“Daar omheen stonden fietsen die qua waarde veel duurder waren of interessanter zouden zijn, zou je denken. Alleen deze man heeft bewust ervoor gekozen om die specifieke fiets mee te nemen. Hij is op die fiets weggereden en heeft de auto laten staan,” vertelt Norman.

Geïnteresseerde koper

Norman heeft wel een vermoeden wie de mogelijke dader zou kunnen zijn. “Anderhalve week geleden kwam er een man in de winkel specifiek voor die fiets,” vertelt hij. De man kon de fiets op dat moment niet betalen. Na zijn bezoek aan de winkel nam hij telefonisch contact op met Norman. “Hij stelde wat apartere vragen, maar goed,” zegt Norman. Hij wil de beller niet meteen als dader aanwijzen, maar “het heeft wel een aantal dingen waarvan je zegt: het is wel apart”.

Niet de duurste

De gestolen fiets is met een verkoopprijs van 2299 euro lang niet de duurste fiets uit het assortiment. “Er staan precies om het hoekje fietsen van 8000 euro. Die zijn nu beschadigd, maar die had hij beter mee kunnen nemen als hij opzoek was naar een goede deal,” vertelt Norman. “Dat maakt het eigenlijk alleen maar des te onbegrijpelijker om te snappen wat iemand bezielt om deze stappen te nemen.”

Lees ook: Enorme ravage na ramkraak op fietsenwinkel in Tilburg

Bij de ramkraak raakten meerdere fietsen beschadigd. De voorpui moet sowieso worden vervangen. “Dan hebben we het toch al gauw over acht tot tienduizend euro schade.”