Opmerkelijk

Rotterdamse Quishantely is de mooiste tiener van de hele wereld: 'Ik was in shock!'

De 18-jarige Quishantely Leito uit Rotterdam heeft zondagochtend in Guatemala de titel voor de mooiste tiener van de wereld binnengesleept. Ze is nu officieel Miss Teenager en liet missen uit meer dan dertig andere landen achter zich.

“Ik was in shock”, roept¬†Quishantely uitgelaten. “Ik kon het gewoon echt niet geloven! Dat al het harde werk eindelijk was beloond.” Ze zette haar kroon naast haar bed en dat was wel even heel lekker wakker worden. “Ik ben er supertrots op”, straalt ze.

Twee jaar geleden werd het Nederlandse model Lotte van der Zee ook Miss Teenager. Zij overleed in maart van dit jaar na een hartstilstand. Tijdens de verkiezing werd er voor haar een minuut stilte gehouden.

Lees ook: Lotte van der Zee overleden

Quishantely droeg haar titel dan ook op aan Lotte tijdens haar overwinningsspeech in Guatemala:¬†¬†“Deze titel draag ik voor Lotte”. De twee leerden elkaar kennen tijdens de de Nederlandse editie van Miss Teen vorig jaar, waar Quinshantely de titel pakte en Lotte in de jury zat.

“Ze was gewoon een superlief meisje”, zegt de bekroonde tiener. “Toen ik hier was vond ik het belangrijk om haar te eren.”

Gewoon uit Rotterdam-Zuid

Volgens de organisatie van de Nederlandse editie is het bijzonder dat de winnares twee maal op rij uit Nederland komt. De verkiezing is vooral populair in Latijns-Amerikaanse landen.

Ondanks dat de tiener nu de mooiste van de wereld is, loopt zij niet naast haar schoenen. “Wij zijn niet rijk, wij wonen gewoon in Rotterdam-Zuid maar wij leven, en het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen.” zei ze tijdens de vragenronde van de verkiezing.

Wat haar kroon haar allemaal gaat brengen, weet ze nog niet. “Ik laat het op me afkomen, maar volgens mij wordt het een superleuk jaar!”