Politiek

PVV'er Dion Graus wil naam zuiveren na beschuldigingen van fraude

PVV-Kamerlid Dion Graus wil een onderzoek door het parlement naar zijn onkostenvergoeding. Hij hoopt daarmee zijn naam te kunnen zuiveren, nadat de Volkskrant en EenVandaag vanmorgen meldden dat Graus mogelijk ten onrechte ruim €24.000 per jaar krijgt voor verblijfkosten. “Als ik ooit wegga of weg moet, wil ik dat graag eervol doen,” zegt hij bij zijn oproep tot een onderzoek.

Graus reageert op aantijgingen dat hij mogelijk ten onrechte een vergoeding voor verblijfkosten in Den Haag krijgt. Het geld is bedoeld voor Kamerleden die zeker 150 kilometer van de stad wonen, en doordeweeks logeerkosten in Den Haag hebben. Graus zou echter niet bij zijn moeder in Heerlen wonen, wat hij zelf beweert, maar veel dichterbij: in Voorburg bij Den Haag.

Lees ook: ‘PVV-Kamerlid Dion Graus dwong ex-vrouw tot seks met andere mannen’

“Het is gewoon niet waar”, stelt de PVV’er. Hij zegt dat hij niet alles kan zeggen omdat hij voor zijn leven vreest. Ook spreekt hij van een hetze. Graus wijst erop dat hij de rechterhand is van een van de zwaarst beveiligde en bedreigde mensen van Europa, Geert Wilders “Als ze hem niet kunnen pakken, kunnen ze mij pakken.”

Geen reden tot twijfel

PVV-leider Wilders zelf zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan zijn partijgenoot. “Hij zegt van niet, en ik geloof hem”, zegt Wilders over de berichtgeving dat buurtbewoners Graus zelden in Heerlen zouden zien. “Ik heb geen enkele aanleiding om te twijfelen aan zijn woorden dat hij daar wel woont en verblijft.”

Graus zegt zich te vermommen en zijn auto vaak niet voor de deur te zetten.

ANP/Redactie