Dieren

Pup toch niet doodgeschopt door onbekende man: 'Ongelukkige samenloop van omstandigheden'

De puppy uit Tiel die volgens de politie door een onbekende man zou zijn aangevallen en overleden, is door een andere reden om het leven gekomen. Dat meldt de politie dinsdag op haar Facebook-pagina.

De politie meldde dinsdagochtend in eerste instantie dat de viervoeter zonder enige reden door een onbekend man was doodgeschopt. Maar toen agenten opnieuw in gesprek gingen met de getuige van de mishandeling, bleek het verhaal te zijn verzonnen. “Uit eerste onderzoek van de dierenarts is ook niet gebleken dat er sprake was van geweld”, schrijft de politie. “Vermoedelijk heeft een ongelukkige samenloop van omstandigheden tot de dood van het hondje geleid.”

Volgens het AD gaat het om “een ongeluk”. De zoon van de eigenaar heeft een beperking. Hij liet het hondje uit, raakte “volledig in paniek” en “heeft de hondenriem iets te hard gehanteerd”.

Lees ook: Puppy uit het niets doodgeschopt door onbekende man in Tiel

Onderzocht wordt nog waaraan de 10 weken oude rottweiler wel is overleden. “Dat geldt ook voor de beslissing hoe we omgaan met de gedane valse melding.”