112

Psychotische buurman houdt Eindhovense buurt in zijn greep

Naaktloperij, dreigementen, geluidsoverlast en intimidaties. Een psychotische buurman drijft de Eindhovense wijk Genderbeemd al acht jaar tot waanzin. Hij zou zelfs kinderen dreigen hun kop af te snijden, maar mag gewoon in zijn sociale huurwoning blijven.

De man jaagt de overige buurtbewoners de stuipen op het lijf. Zo bedriegt hij oudere vrouwtjes als ze hem geen sigaretten willen geven en loopt hij midden in de nacht te schreeuwen op straat. De facebookpagina van de man vol met verwarde teksten en video’s.

Blaffende honden

Als het deze week weer fout gaat met de man bellen zij de politie. Hij bedreigt dan enkele kinderen bij een speeltuintje in de buurt. Ook heeft hij geürineerd op een speeltoestel. De buurtbewoners zijn zelfs zo bang voor wraakacties van de man dat ze ons alleen anoniem te woord willen staan. ”Ze zeggen wel eens dat blaffende honden niet bijten maar deze man is zo onvoorspelbaar dat het echt gevaarlijk wordt”, reageert een oudere buurtbewoonsters. ”Ik ben vreselijk bang dat er iets gaat gebeuren.”

De man zit op dit moment in een GGZ-instelling, maar de vraag is voor hoelang. Volgens bewoners ontsnapt hij regelmatig. ”Zou zouden hem onbeperkt vast moeten houden, desnoods leg je hem aan de ketting zodat hij niet weer de benen kan nemen”, vertelt een andere bezorgde buurtbewoonster.

Geen reactie

Bewoners hebben al talloze klachten ingediend bij de gemeente, politie en de woningbouwvereniging. Die instanties laten zaterdag weten niet in te gaan op individuele gevallen.