Sport

PSV verliest ook bij Willem II, maar Van Bommel geeft niet op

Het was de derde pijnlijke nederlaag in vier wedstrijden voor PSV. Bij Willem II ging de club onderuit met 2-1.  Maar trainer Mark van Bommel denkt niet aan opgeven. Dat zei hij vlak na de nederlaag in Tilburg.

“Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld. Het elftal doet er alles aan, het zit in deze fase niet mee. Ik kan mijn spelers niets verwijten”, aldus de trainer van de Eindhovenaren. “Ik ben blij met de komende interlandperiode. Daarna zijn Steven Bergwijn en Donyell Malen ook weer van de partij.”

Sinds die twee aanvallers ontbreken, is PSV ver teruggevallen. “Maar haal Neymar en Kylian Mbappé weg bij Paris Saint-Germain of Lionel Messi en Luis Suárez bij FC Barcelona. Dan valt het vertrouwen weg”, aldus Van Bommel.

Zoet in de spelersbus

De coach passeerde doelman Jeroen Zoet en gaf de voorkeur aan Lars Unnerstall. Tijdens de wedstrijd zat Zoet niet op de bank. Dat wilde Van Bommel niet. “Ik vond het niet verstandig. Als wij zouden scoren of een doelpunt tegen zouden krijgen, zouden alle camera’s op hem gericht zijn. Daar wilde ik hem voor beschermen. Ik snap ook volledig dat hij de tweede helft in de bus is gaan zitten.”

Beeld: ANP