Opmerkelijk

Prijkt dit metersgrote schilderij van prinses Beatrix straks bij jou aan de muur?

Frank en Rogier uit Paleis voor een Prikkie zouden er een moord voor doen: een metersgroot schilderij van prinses Beatrix, geschilderd door niemand minder dan kunstschilder Ans Markus. Het is één van de topstukken uit de inboedel van Thomas Cook.

De Britse reisgigant, waar onder meer het Nederlandse Neckermann Reizen onder viel, ging in september van dit jaar na 178 jaar failliet. Het reisbureau kon niet langer opboksen tegen de grote online spelers. Daarnaast had het bedrijf te kampen met hoge maandelijkse lasten door de eigen vliegtuigen, hotels en reisbureaus.

Lees ook: Waarom het onvermijdelijk was dat Thomas Cook failliet zou gaan

Bijzondere items

Inmiddels staat de complete inboedel van het Nederlandse hoofdkantoor van Thomas Cook in Hoofddorp in de etalage. Naast een rits bureaus, bureaustoelen en allerlei computerapparatuur, gaan ook een aantal bijzondere kavels onder de hamer. Zo kun je bijvoorbeeld je hand leggen op een uniek stukje bedrijfshistorie door een bod uit te brengen op een van de enorme banners met daarop de logo’s van Neckermann of Thomas Cook. Een van de banners is zelfs voorzien van ingebouwde verlichting.

Tekst gaat verder onder de foto.

Schilderij voor een prikkie

Het pronkstuk van de inboedel is echter het metersgrote portret van prinses Beatrix. Het olieverfschilderij met een afmeting van 200 cm bij 140 cm is met de hand geschilderd door kunstschilder Ans Markus. Het kunstwerk is getaxeerd op 15.000 euro, maar op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 2100 euro.

Lees ook: Oldtimers, doodskist en kinderattractie: inboedel failliete rijschoolhouder Aalbregt onder de hamer

Op 3 december om 16:00 uur sluit de veiling. Breng je voor die tijd het hoogste bod uit, dan prijkt het schilderij van de prinses binnenkort misschien wel voor een ‘prikkie’ bij jou aan de muur.

Beeld: BVA Auctions