112

Politieonderzoek naar mysterieuze ontvoering van Duitse man

De politie doet onderzoek naar een mysterieuze ontvoering van een Duitse man op 3 mei in het Gelderse Nijbroek. Reden dat de politie nu pas met de ontvoering naar buiten komt, zijn de vele vragen rondom de gebeurtenis.

Twee mannen met busjes met een Duits kenteken staan 3 mei rond 07.00 uur te wachten op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Twelloseweg in Terwolde. Ze zitten bij elkaar in de auto, wanneer er een BMW en een Volkswagen Golf of Polo komen aanrijden. Enkele mannen stappen uit de BMW en de Duitse mannen gaan er gauw vandoor.

Bedreigd met wapen

Het duo wordt achtervolgd en op de Vaassenseweg/Middendijk in Nijbroek worden ze klemgereden. Onder bedreiging van een wapen moet één van de mannen instappen in de BMW. De ander weet zich te verstoppen, zo vertelt hij later aan de politie. De mannen uit de BMW nemen ook het busje van het duo mee.

Een getuige ziet het hele tafereel en belt de politie. Toegesnelde agenten vinden het tweede slachtoffer dat zich verstopt had en nemen hem mee voor verhoor. Een getuige die met haar fiets in de berm staat te kijken is nog niet gevonden.

Slachtoffer gevonden

De man die is meegenomen in de BMW krijgt verschillende vragen van de mannen en wordt verderop afgezet, waarna hij weer in zijn eigen busje verder rijdt. Agenten zien het busje rijden in de Domineestraat in Twello en houden het slachtoffer staande.

De politie heeft nog veel vragen over het voorval en roept getuigen in een uitgebreid bericht op zich te melden.

Beeld: SPS Media