Misdaad

VIDEO: 'Man die molotovcocktail gooit naar politiebureau heeft geoefend'

De politie in Eindhoven zoekt de man die in oktober een molotovcocktail naar het bureau aan de Mathildelaan gooide. In Bureau Brabant zijn beelden van het incident naast opnamen van eenzelfde actie in mei gezet.

In mei gooide een man om zes uur ‘s ochtends een molotovcocktail richting het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Toen haalde het projectiel de voordeur niet. In oktober vloog weer een molotovcocktail richting hetzelfde politiebureau. Dit keer werd de voordeur vol geraakt. De politie heeft van beide incidenten de dader op beeld. Maar het is nog onduidelijk of het om dezelfde dader gaat en wie hij is.

Tweede molotovcocktail wel raak

De tweede keer wordt het projectiel ‘s nachts rond vier uur gegooid. Op beelden is te zien dat de dader langs het politiebureau richting de hoofdingang loopt. Even later wordt de molotovcocktail gegooid. Daarna rent de dader weg richting het stadion van PSV. Volgens de politie gaat het ook nu om een blanke of licht getinte man.

Lees ook: Weer molotovcocktail tegen politiebureau Eindhoven

“We weten dat de man kort voor het gooien in de buurt van het bureau was. Getuigen zagen hem aarzelend staan. Alsof hij op het goede moment stond te wachten. Het grote verschil met de eerste keer is dat de fles de voordeur vol raakte. Je zou haast denken dat hij heeft geoefend met gooien”, aldus woordvoerder Dion Luijten. Toch is de politie nog niet zeker dat het om dezelfde man gaat.

Volgens de politie zijn in oktober sporen van de dader gevonden op resten van de molotovcocktail. Toch blijft onduidelijk om wie het gaat. Daarom zijn de beelden van de dader naar buiten gebracht en wordt de hulp van het publiek ingeroepen. Naast de dader wordt ook gezocht naar een getuige die in mei in de buurt fietste van het politiebureau.