Misdaad

Politie slaat grote slag in strijd tegen wapenhandel

De politie heeft op veertien plekken in Nederland invallen gedaan in verband met een groot landelijk onderzoek naar wapenhandel. Dit heeft de politie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het onderzoek heeft een jaar in beslag genomen.

De invallen zijn onder andere gedaan in Den Haag, Capelle aan den IJssel en Zeist. Het gaat om twee bedrijfspanden in Capelle aan den IJssel en twaalf woningen elders.

Bekijk hier wat de politie allemaal in beslag heeft genomen:

De politie heeft in totaal acht personen aangehouden in de leeftijden van 22 tot 42 jaar. De verdachten, allemaal Nederlanders, zitten in beperking en worden verdacht van betrokkenheid in de grootschalige vuurwapenhandel. Bij de invallen is in totaal 60.000 euro aan cash in beslag genomen en twee handvuurwapens. Eerder zijn wel al meer wapens in beslag genomen.

Het regio-overstijgende onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Petra Willemse van het OM meldt dat het onderzoek zich richt op grootschalige handel, uitgevoerd door een professionele bende die wordt gezien als een leverancier van het criminele circuit.

Volgens de politie en het OM heeft de organisatie sinds 2015 honderden wapens verhandeld, type wapens die zijn aangepast voor makkelijk gebruik zoals voor liquidaties.

Lees ook: Politie doet elf invallen in Brabant op zoek naar wapens, drugs en geld