112

Politie staakt onderzoek naar vermiste Rotterdammer Mohamed Anaya

De politie beëindigt het onderzoek naar de vermiste Mohamed Anaya uit Rotterdam. De 26-jarige man is sinds 14 juni vermist. Er zijn sindsdien twintig rechercheurs op de zaak gezet, maar dat heeft nog niet tot resultaten geleid.

“Alles is uit de kast getrokken om Mohamed Anaya te vinden”, laat de politie weten. Nieuwe informatie zo snel mogelijk onderzocht worden. Mogelijk had Anaya problemen in het criminele milieu en staat zijn vermissing in verband met een partij verdwenen of onderschepte drugs.

Auto teruggevonden

Zijn auto is een aantal dagen na zijn verdwijning teruggevonden in Rijswijk. Het Openbaar Ministerie heeft eerder een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het Openbaar Ministerie loofte zelfs een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de Rotterdammer.

Op vrijdagmiddag 14 juni rond 13.00 uur is Anaya voor het laatst gezien in de wijk IJsselmonde in Rotterdam. Daarna zou hij een afspraak hebben in Den Haag, maar sinds die vrijdagmiddag heeft hij zijn telefoon niet meer gebruikt en geen geld meer opgenomen.

Lees ook: Familie vermiste Mohamed Anaya doet wanhopige oproep: ‘We willen weten waar hij is!’

Drie dagen na zijn verdwijning is Anaya’s auto teruggevonden in Rijswijk aan de Vredenburchweg. Het is een zwarte Volkswagen met een flinke deuk aan de voorkant. In de tussentijd is deze auto door meerdere camera’s gefilmd en door omstanders gezien. Vervolgens verdwijnt hij een aantal uren van de radar.

Om 05.28 uur wordt de auto pas weer in Rijswijk gefilmd. Het is onduidelijk of Anaya zelf achter het stuur zit of iemand anders. Vlak erna komt een persoon uit de richting van de auto lopen. De politie wil dringend weten wie die persoon met de opvallende witte schoenen is, want die loopt die ochtend met tussenpozen heen en weer. Tot nu toe heeft ook dit spoor in het onderzoek nog geen resultaat gehad.