Dieren

Politie rijdt schaap aan tijdens zoektocht naar schaap

In hun nachtelijke zoektocht naar een vermist schaap vond de politie het beestje pas toen het bijna onder de dienstwagen terecht was gekomen.

“Maandag in de vroege uren, kregen wij de melding dat er in Nijkerk in het duister een schaap los zou lopen”, schrijft de politieafdeling uit Gelderland op Facebook. “Ondanks lang zoeken hebben we het beest niet gevonden. Vlak daarna kregen wij in de buurt een melding van een mogelijke heterdaad inbraak. Wij gingen hier met spoed op af, alleen liep dit niet helemaal volgens plan.”

Terwijl de agenten in volle vaart onderweg waren naar de inbraak, schoot het schaap plotseling de weg op. Ze konden het dier door de snelheid niet meer ontwijken en het raakte in botsing met de auto.

Ongedeerd

“Direct zijn we uitgestapt en zagen gelukkig dat het schaap ongedeerd was. Het liep zelf weer van de weg af. Terwijl wij verder reden, hebben wij direct de herder gebeld om te vragen of hij toch voor de zekerheid wilde gaan kijken.”

Met de schrik vrij

Het schaap kwam met de schrik vrij, maar de politiewagen kwam niet ongeschonden uit de strijd. Er zit een flinke deuk in de auto.