112

Politie pakt zes minderjarige jongens op voor mishandeling in Beverwijk

De politie in Beverwijk heeft vrijdagavond zes jongens uit dezelfde plaats aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling van een 15-jarige jongen.

Het slachtoffer was per fiets onderweg naar het treinstation van de Noord-Hollandse plaats toen hij werd aangevallen door de groep jongens. Hij werd hierbij in zijn gezicht geslagen. Hij wist te ontkomen aan zijn belagers en zelf naar het bureau te fietsen. Daar heeft hij de mishandeling gemeld.

Verstoppen op station

Op het station bleek dat het zestal zich voor de politie probeerde te verstoppen op het perron, echter werden zij toch aangehouden door agenten. Het gaat om drie jongens uit Beverwijk in de leeftijd van 14 tot 17 jaar en drie jongens uit Heemskerk ook in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. De politie onderzoekt wat de aanleiding van deze mishandeling is.

Lees ook: Burgersurveillance tegen overlastgevende ‘Pilotenbende’ een maand actief: “het helpt!”

Op dit moment lijkt er geen direct verband met eerdere incidenten dit jaar in Beverwijk. De bewoners van Beverwijk en Heemskerk hadden begin dit jaar last met de zogenoemde ‘Pilotenbende’. Deze groep van wisselende samenstelling zou verantwoordelijk zijn voor een aantal  tientallen mishandelingen en berovingen.