112

Politie lost waarschuwingsschot bij steekpartij in Zeeuwse woning, verdachte raakt gewond

De politie in Middelburg heeft een verdachte aangehouden na een steekpartij in een woning in Middelburg. Hierbij heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg iets na het middaguur een melding dat er iemand gewond zou zijn geraakt in een woning aan de Prinses Beatrixlaan. Andere hulpdiensten waren snel ter plaatse. De ambulancedienst heeft de gewonde persoon overgebracht naar het ziekenhuis. Er was ook een traumahelikopter gealarmeerd maar die kon leeg weer terugkeren.

Bloed

De politie moest na het binnentreden van de woning een waarschuwingsschot lossen, de man raakte daarbij gewond. Hij werd in zijn been geraakt. De verdachte is daarna opgepakt en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op straat ligt er bloed. Het is nog niet duidelijk of dit van de dader of het slachtoffer is.

De Rijksrecherche is opgeroepen om onderzoek te doen naar de schietactie van de agent. Dat gebeurt iedere keer als een agent zijn wapen moet gebruiken. Het onderzoek in de woning zal nog enige tijd gaan duren. De straat is nog deels afgezet.

Beeld: Provicom