112

Politie houdt tientallen mensen in McDonald's na steekpartij, vijf jongeren aangehouden

Er ontstond zaterdagavond een grimmige sfeer in de omgeving van een McDonald’s restaurant in Tilburg, alle bezoekers moesten in het pand blijven nadat meerdere verdachten een 18-jarige man uit Tilburg hadden neergestoken en vervolgens het restaurant in waren gevlucht.

De politie besloot daarop de zaak hermetisch af te sluiten. Niemand mocht het pand verlaten. Daardoor waren er kleine opstootjes in het restaurant tussen de politie en gasten die naar buiten wilden gaan. Ook buiten sloeg de sfeer om. Tientallen mensen, die kwamen kijken, werden op afstand gehouden door de agenten. Drie aanwezige politiehonden hoefden niet in actie te komen.

De omgeving van het restaurant en de plek waar de man was neergestoken werd afgezet.

Uiteindelijk werden de verdachten door de politie uit de zaak gehaald. Het gaat om vier jongens uit Tilburg Рeen 17-jarige, twee 16-jarigen en een jongen van 15 Рen een 17-jarige jongen uit Boxtel. De overige gasten werden gefouilleerd voordat ze de omgeving mochten verlaten. Nadat het restaurant leeg was werden de vuilnisbakken en andere plekken gecontroleerd om het steekwapen te vinden.

Het slachtoffer raakte gewond nadat hij er een ruzie ontstond op het Pieter Vreedeplein. Een grote groep jongeren liepen daar ruzie te zoeken. De bebloede jas van de man is achtergelaten nadat hij door de ambulance is opgepikt. Het is nog onduidelijk wat de verwondingen van de man zijn.

Beeld: Reality Photo