112

Politie geeft beelden vrij van aanslagpleger Eindhoven

De politie Oost-Brabant heeft woensdag beelden vrijgegeven van de dader die een explosie veroorzaakte aan het Gelderlandplein in Eindhoven. In de nacht van twee op drie mei gooide hij een explosief, mogelijk zwaar vuurwerk, door de brievenbus van een woonhuis aan die straat. Het gezin bleef ongedeerd.

Wel raakten de voordeur en de hal zwaar beschadigd. Ook vatte er een jas vlam die aan de kapstok hing. De politie laat weten dat er op dat moment twee volwassenen en drie jonge kinderen boven aan het slapen waren. ‘Ze zijn zich rot geschrokken en het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen”, schrijft de politie op hun website.

Lees ook: Na ‘slepende burenruzie’ aanslag met zwaar vuurwerk op gezin in Eindhoven

Destijds ging het verhaal rond dat het ging om een slepende burenruzie. Een buurvrouw vertelde destijds wel een idee te hebben van de dader(s): “Zij moesten op een gegeven moment verplicht verhuizen. Dit omdat zij vaak voor veel overlast zorgden. Kennelijk hebben zij dat niet kunnen verkroppen en nu komen ze met regelmaat de buurt terroriseren”. De politie kon dit niet bevestigen.

Met het vrijgeven van de beelden hoopt de politie meer tips te krijgen over wie de dader mogelijk kan zijn geweest. Daarnaast willen ze in contact komen met mensen die in de buurt van het incident zijn geweest.

Beeld: Politie Oost-Brabant